KFT. ALAPÍTÁS FELTÉTELEI

Információs portál
KFT ALAPÍTÁS

 

 

KFT ALAPÍTÁS FELTÉTELEI: A CÉGNÉV A cégnév a kft. alapítás feltételei közül az egyik legfontosabb: szükséges, hogy legalább három betűvel különbözzön már bejegyzett cégek nevétől. Fontos, hogy a cégnév vezérszó része az, amiben ennek a különbségnek meg kell lennie, a tevékenységre utaló toldat (pl.: szolgáltató, kereskedelmi) nem legendő, hogy a névkizérólagosság követelményének megfelejen. Szintén fontos a kft alapítás feltételei kapcsán a cégnével összefüggésben, hogy a cégforma sem elegendő önmagában a megkülönböztetésre, így amennyiben pl.: már ugyanolyan nevű, de zrt-ként működő társaság már van bejegyezve, úgy szintén más nevet kell választanunk.

KFT ALAPÍTÁS FELTÉTELEI: A SZÉKHELY A székhely mint a kft alapítás feltétele alkalmas kell, hogy legyen arra, hogy ott központi ügyintézés follyon. Emellett szintén fontos a kft alapítás feltételei között, hogy a székhelyen a cég számára címzett postai küldeményeket a cég részéről átvegyék. A kft. alapítás feltételei között szerepel a székhellyel kapcsolatban, hogy szükséges, hogy a székhelyül szolgáló ingatlannal rendelkezni jogosultak a székhelykénti használathoz hozzájárulásukat adják. A hozzájárulásnak székhely esetében határozatlan idejűnek kell lennie. A hozzájárulással kapcsolatos szabályok alkalmaandók a telephely és a fióktelep vonatkozásában is.

KFT ALAPÍTÁS FELTÉTELEI: A TÖZSTŐKE A Kft. alapítás törzstőke követelményeiről ittolvashat részletesen: Kft alapítás törzstőke követelményei
OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS